Realiseren jouw projecten en acties de doelen die je voor ogen hebt?

Evaluaties, monitors en effectmetingen beantwoorden de vraag: doe ik de dingen goed? Maar dan blijft de vraag: doe je eigenlijk wel de goede dingen? Want bereik jij met je projecten en acties wel de doelen die je voor ogen hebt? Een resultaatscan geeft vooraf inzicht én een objectief advies.

Vooraf inzicht krijgen

Je kunt natuurlijk wachten tot de resultaten van de effectmeting bekend zijn, om duidelijk te krijgen of je je doelen hebt bereikt. Maar dan loop je wel verder achter de feiten aan. Zonde van alle tijd en energie! Je kunt er ook voor kiezen in een beginstadium kritisch te kijken waarom activiteiten worden opgepakt. Dat levert inzichten op die je project vroegtijdig de goede kant opsturen.

Hoe werkt de resultaatscan?

Bijna iedere organisatie heeft een visie en een missie. Die worden vertaald in doelstellingen, die weer worden omgezet in activiteiten. En daar gaat het vaak mis, omdat die activiteiten zijn gestoeld op aannames. Een voorbeeld hiervan lees je in het blog Doen we de goede dingen? 
Bij de resultaatscan worden alle plannen tegen het licht gehouden en kijken we kritisch naar de verbindingen tussen missie, doelstellingen, projectplannen en acties. Zijn deze logisch met elkaar verbonden? Welke aannames zijn er gemaakt? Kun je werken met deze aannames?

Het resultaat van de resultaatscan
Uiteindelijk krijg je bij de resultaatscan een beknopt en helder document aangeleverd met een objectief advies:

 • Dragen de projecten en acties bij aan het einddoel?
 • Hoe meet je dit tijdens het traject?

Op basis van de resultaatscan kun je gefundeerde beslissingen nemen over het al dan niet starten van projecten en acties of besluiten te kiezen voor een andere projectopzet.

Een voorbeeldproject:

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een resultaatscan? Vul het onderstaande contactformulier in, dan maken we een (vrijblijvende) afspraak.

   

  Naam

  E-mail

  Bericht

  Meer weten? Lees dan het volgende blog:

  Doen we de goede dingen?