Beleidsevaluatie

Je organisatie regelt en doet veel, maar gaat dit op de juiste manier? Zit je op het goede spoor? Dragen activiteiten bij aan de koers van je beleid? Of kan het beter? Je onderbuikgevoel zegt dat je op de goede koers zit, maar zeker weten doe je het niet.

Herken jij jezelf hierin? Wil jij van onderbuikgevoelens af en op basis van feiten een beleid maken? Dan helpen wij je graag met een beleidsevaluatie. Een beleidsevaluatie toont aan of je activiteiten het gewenste effect hebben en geeft je richting voor de toekomst.
Neem contact op
HomeOnderzoekBeleidsevaluatie

Bij een beleidsevaluatie nemen we het beleid onder de loep. We kijken wat de beoogde effecten zijn van het beleid en hoe dat wordt uitgevoerd. Op deze manier krijg je inzichten in het beleid van de afgelopen periode. Door objectieve inventarisaties en evaluaties kun je bepalen of je op de goede koers zit. Met een beleidsevaluatie maak je met de inzichten onderbouwde beslissingen die je richting geven aan de toekomst van je beleid. Op deze manier houd je het beleid scherp en doelgericht.

Heb je veel te maken met beleid, zoals in een overheidsinstelling of binnen het bedrijfsleven? Wil je weten of je een goede koers hebt ingezet? Dan is een beleidsevaluatie iets voor jou.

Samen gaan we kijken op welke manier we het beleid kunnen inventariseren. Wellicht zijn er meerdere stakeholders die gesproken moeten worden. Via interviews aan informatie komen? Wij draaien onze hand er niet voor om.

We zijn een klein bureau en sterk betrokken bij de onderzoeken die we doen. Dit maakt ons werk leuker en het onderzoek persoonlijker. Dit betekent dat we inspelen op wat we zien en onderzoeken.

  • Een objectief, betrouwbaar en op maat gemaakt onderzoek
  • Antwoord op alle onderzoeksvragen die jij beantwoord wilt zien
  • Concrete tips en adviezen voor je toekomstbeleid
  • Gericht actie ondernemen om het beleid aan te passen
  • Jezelf verantwoorden aan besturen, colleges en subsidiegevers
  • Zorgen dat je doelen zo goed mogelijk worden behaald.

Klantcases beleidsevaluatie

Benieuwd naar onze ervaring met beleidsonderzoek? De volgende projecten hebben we recentelijk afgerond.

Doelbereik BOI

Rijkswaterstaat wilt inzicht in het doelbereik van het programma Beoordelings- en Ontwerp Instrumentarium primaire waterkeringen. Om inzicht in dit doelbereik te krijgen zijn de doelen meetbaar gemaakt. Vanuit hier zijn onder andere vragenlijsten ontworpen voor verschillende groepen respondenten.

Aan de hand van de verschillende meetinstrumenten wordt jaarlijks data verzameld en geanalyseerd om te rapporteren over de voortgang van het programma. Met deze informatie worden verbeteringen door gevoerd in het programma. We leveren een visuele rapportage op en een databestand waarmee het integraal projectmanagementteam de resultaten kan bekijken en gebieden kan vergelijken.

ROV

Voor ROV Oost-Nederland hebben we een drietal interventies geëvalueerd. Bij de interventies horen een aantal acties. Deze vinden plaats in de provincies Gelderland en Overijssel en worden verspreid in centra van verschillende gemeentes en op scholen.

Door middel van observaties en interviews met deelnemers van de diverse acties zijn de interventies geëvalueerd. De resultaten worden weergegeven in een factsheet met de bereikcijfers per interventies en een interactieve presentaties met de overige analyse.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd wat we als onderzoeksbureau voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Stuur dan een mail of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen
Nederland
Claudia’s hart ligt bij onderzoek. Haar werkwijze is heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen via haar laagdrempelige digitale cursussen en e-books.
© 2022 Claudia de Graauw. Alle rechten voorbehouden.
homeenvelopesmartphone