Onderzoek

Waardevolle informatie nodig die je organisatie, programma’s, beleid, activiteiten een boost geeft? Dat doe je met onderzoek. Met onderzoek krijg je namelijk waardevolle informatie.

Op basis van deze kennis kun je beslissingen maken en je tijd, geld en energie gericht inzetten op aspecten die bewezen werken. Op basis van aangetoonde effecten werk je succesvoller en kun je financiering vragen. Er zijn verschillende vormen van onderzoek. Per onderzoeksvraag en doel van een onderzoek kijken we wat het beste past bij jouw organisatie.
Neem contact op
HomeOnderzoek

Bezoekersonderzoek

Waarom komen bezoekers naar jouw organisatie? En wie zijn deze bezoekers? Met een bezoekersonderzoek krijg je een beeld van de impact van jouw organisatie op je bezoekers. Ook biedt het bezoekersonderzoek gerichte acties om het beste uit je organisatie te halen zodat je de juiste bezoekers bereikt. Benieuwd welke impact jij hebt op je bezoekers? Dat kom je te weten met een bezoekersonderzoek.
Meer informatie

Effectmeting

Heeft jouw project het gewenste effect? Of het nu gaat om een omzetstijging of abstracte zaken als gedragsverandering. Wij maken het graag meetbaar voor jou en geven je praktische adviezen en concrete actiepunten.
Meer informatie

Beleidsevaluatie

Dragen de huidige activiteiten bij aan de koers van je beleid? Of kan het beter? Je onderbuikgevoel zegt dat je op de goede koers zit, maar zeker weten doe je het niet. Met een beleidsonderzoek krijg je hier antwoord op.
Meer informatie

Klantcases

Wij bieden een enorme ervaring aan onderzoek doen. Zo hebben wij recentelijk de volgende succesvolle projecten afgerond:

Effecten van verzuimcoaches

Het Horizon College zet 2 verzuimcoaches in om anderstalige studenten te ondersteunen die de Entree opleiding volgen of in de ISK (Internationale SchakelKlas) zitten. In het onderzoek brengen we in beeld wat de effecten van de verzuimcoaches zijn voor de studenten, het onderwijs maar ook voor de betrokken gemeenten.

Hiervoor zetten we vragenlijsten in voor mentoren, studenten, administratie en de coaches zelf. Verder worden landelijke gegevens en vergelijkbare studies bestudeerd. Dit doen wij om een beeld te vormen van het beleid rondom de inzet van verzuimcoaches en best practices op dit gebied. Ten slotte voeren we een businesscase uit rondom de inzet van verzuimcoaches (kosten-batenanalyse).
Lees meer over het onderzoek en de resultaten

Evaluatie pilot Leven lang Ontwikkelen van KB

De Koninklijke Bibliotheek (KB) is een pilot gestart in het kader van Leven Lang Ontwikkelen. Onderdeel van de pilot is het aanbieden van e-cursussen voor de leden van bibliotheken in Nederland van twee verschillende aanbieders. In het kader hiervan worden er activiteiten georganiseerd door de bibliotheken. Wij zijn gevraagd de pilot te evalueren door middel van een aantal meetinstrumenten. Door Covid-19 duurt de pilot twee jaar en gedurende die tijd verzamelen we de data.

Er is een deelnemersonderzoek online voor de deelnemers van de e-cursussen. Voor de activiteiten die in de bibliotheken worden georganiseerd hebben we een deelnemersonderzoek en een registratieformulier ontwikkeld. Daarnaast is er een aantal keer een evaluatiemoment waarbij alle bibliotheken die meewerken een evaluatieformulier krijgen om in te vullen. Al deze informatie wordt verzameld zodat we de KB antwoord kunnen geven op een aantal vragen die zij zichzelf hebben gesteld.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd wat we als onderzoeksbureau voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Stuur dan een mail of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen
Nederland
Claudia’s hart ligt bij onderzoek. Haar werkwijze is heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen via haar laagdrempelige digitale cursussen en e-books.
© 2022 Claudia de Graauw. Alle rechten voorbehouden.
homeenvelopesmartphone