Onderzoek

Waardevolle informatie nodig die je organisatie, programma’s, beleid, activiteiten een boost geeft? Dat doe je met onderzoek. Met onderzoek krijg je namelijk waardevolle informatie.

Op basis van deze kennis kun je beslissingen maken en je tijd, geld en energie gericht inzetten op aspecten die bewezen werken. Op basis van aangetoonde effecten werk je succesvoller en kun je financiering vragen. Er zijn verschillende vormen van onderzoek. Per onderzoeksvraag en doel van een onderzoek kijken we wat het beste past bij jouw organisatie.
Neem contact op
onderzoek
HomeOnderzoek

Bezoekersonderzoek

Waarom komen bezoekers naar jouw organisatie? En wie zijn deze bezoekers? Met een bezoekersonderzoek krijg je een beeld van de impact van jouw organisatie op je bezoekers. Ook biedt het bezoekersonderzoek gerichte acties om het beste uit je organisatie te halen zodat je de juiste bezoekers bereikt. Benieuwd welke impact jij hebt op je bezoekers? Dat kom je te weten met een bezoekersonderzoek.
Meer informatie

Effectmeting

Heeft jouw project het gewenste effect? Of het nu gaat om een omzetstijging of abstracte zaken als gedragsverandering. Wij maken het graag meetbaar voor jou en geven je praktische adviezen en concrete actiepunten.
Meer informatie

Beleidsevaluatie

Dragen de huidige activiteiten bij aan de koers van je beleid? Of kan het beter? Je onderbuikgevoel zegt dat je op de goede koers zit, maar zeker weten doe je het niet. Met een beleidsonderzoek krijg je hier antwoord op.
Meer informatie
 • Ik heb onze samenwerking als heel positief en constructief ervaren. De planning moest tijdens het traject een aantal malen bijgesteld worden o.a. door Corona. Claudia en haar team waren steeds flexibel, actief betrokken en kwamen met waardevolle suggesties.
  Norma Verheijen, Senior adviseur  bij de Koninklijke Bibliotheek
 • Claudia is iemand die recht door zee communiceert, afspraken nakomt, doelgericht werkt en op een prettige manier samenwerkt. Met Claudia werken betekent dat zakelijkheid en gezelligheid hand in hand kunnen gaan, wat het resultaat ten goede komt.
  Marian Kat-de Jong, Avans Hogeschool
 • Claudia is een vakbekwame en enthousiaste cultuuronderzoeker. Ik heb haar erg leren waarderen als een doorzetter, optimist en creatieve professional. Kortom een prima professional om mee samen te werken!
  Marc Vermeulen, wetenschappelijk directeur IVA
 • Ik heb Claudia leren kennen als een doortastende onderzoeker. Ze kan met haar kennis van methoden en technieken relevante onderzoeksopzetten ontwerpen en het onderzoeksproject efficiënt op resultaat sturen. Ook als de uitkomsten niet helemaal in het verlengde liggen van wat de opdrachtgever aanvankelijk heeft beoogd, weet Claudia op overtuigende wijze haar bevindingen over te brengen. Naast gedegen kennis van zaken zijn humor en relativeringsvermogen belangrijke assets die Claudia hierbij helpen. Naast dit al, Claudia is een buitengewoon prettige persoon om mee samen te werken.
  Peter Boertjes, interim manager Gemeente Rotterdam
 • Claudia is een fijne onderzoeker om mee samen te werken. Ze is creatief, intelligent en sociaal.
  Martijn van Rees, beleidsadviseur Gemeente Rotterdam

Klantcases

Wij bieden een enorme ervaring aan onderzoek doen. De volgende projecten lopen nog of zijn recentelijk succesvol afgerond:
onderzoek-effecten-verzuimcoaches

Effecten van verzuimcoaches

Het Horizon College zet 2 verzuimcoaches in om anderstalige studenten te ondersteunen die de Entree opleiding volgen of in de ISK (Internationale SchakelKlas) zitten. In het onderzoek brengen we in beeld wat de effecten van de verzuimcoaches zijn voor de studenten, het onderwijs maar ook voor de betrokken gemeenten.

Hiervoor zetten we vragenlijsten in voor mentoren, studenten, administratie en de coaches zelf. Verder worden landelijke gegevens en vergelijkbare studies bestudeerd. Dit doen wij om een beeld te vormen van het beleid rondom de inzet van verzuimcoaches en best practices op dit gebied. Ten slotte voeren we een businesscase uit rondom de inzet van verzuimcoaches (kosten-batenanalyse).
Lees meer over het onderzoek en de resultaten

Evaluatie pilot Leven lang Ontwikkelen van KB

De Koninklijke Bibliotheek (KB) is een pilot gestart in het kader van Leven Lang Ontwikkelen. Onderdeel van de pilot is het aanbieden van e-cursussen voor de leden van bibliotheken in Nederland. De bedoeling is dat er vanuit bibliotheken activiteiten georganiseerd worden aansluitend op de e-cursussen waardoor er blended learning ontstaat. Daarnaast wil de KB graag dat bibliotheekleden aangezet worden om meer te willen leren. De e-cursussen moeten bijdragen aan een positieve leerhouding.

De KB wil graag weten of het gelukt is om het blended learning op gang te brengen en of de e-cursussen bijdragen aan een positieve leerhouding. Daarnaast wil de KB de bibliotheken helpen door van elkaar te laten leren op dit vlak.
Lees meer over het onderzoek en de resultaten
E-learning

Het bereik van CultuurSchakel met haar diensten op het gebied van cultuurparticipatie

Bij CultuurSchakel te Den Haag zetten binnen de afdeling Cultuurparticipatie adviseurs zich actief in om aanbieders van vrijetijdskunst in Den Haag te ondersteunen. Denk hierbij aan het informeren en adviseren bij subsidieaanvragen, maar ook over marketingvraagstukken, het vinden van ruimte om te oefenen of scholing voor de aanbieders. De afdeling cultuurparticipatie wil graag haar meerwaarde aantonen en deze zo mogelijk ook vergroten: hoe kan ze met de beperkte adviseurs die er zijn zo’n groot mogelijke impact maken.
Lees meer over het onderzoek en de resultaten

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd wat we als onderzoeksbureau voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Stuur dan een mail of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen
Nederland
Claudia’s hart ligt bij onderzoek. Haar werkwijze is heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen via haar laagdrempelige digitale cursussen en e-books.
© 2022 – 2024 Claudia de Graauw. Alle rechten voorbehouden.
homeenvelopesmartphone