Gezocht: ervaren beleidsonderzoeker

 

Wie zijn wij?

Onderzoeksbureau Claudia de Graauw lost sinds 2010 vragen op over het bereik van ideële doelstellingen. We meten effecten van educatieve projecten, effecten van overheidsbeleid, participatieprojecten en programma’s gericht op duurzame inzetbaarheid. Daarnaast hebben we een workshops- en trainingsaanbod om professionals zelf te leren (beter te) evalueren.

Met een klein, gevarieerd team voeren we praktische onderzoeken uit, waarmee onze opdrachtgevers (overheden, non-profitorganisaties, fondsen) hun werk beter uit kunnen voeren. We inventariseren samen mogelijkheden, bediscussiëren wat de beste oplossing is, beslissen en voeren het onderzoek aansluitend uit. Hierdoor houden we een breed perspectief en tempo in ons werk. Voor meer informatie kun je op onze website kijken: www.claudiadegraauw.nl.

Wie ben jij?

Je hebt inmiddels de balans gevonden tussen goede kwaliteit en wat praktisch haalbaar is. Je houdt van afwisseling in inhoud en werkzaamheden. Je draagt suggesties en oplossingen voor problemen aan. Je kunt beargumenteren wat een goede keuze is. Je werkt nauwkeurig, maar verliest jezelf niet in details. Je hebt totaaloverzicht en begrijpt wat de consequenties zijn van veranderingen. Je gebruikt nieuwe inzichten om je plan indien nodig aan te passen.

Je bent analytisch sterk en kunt toveren met de Nederlandse taal. Je hebt ervaring met verschillende vormen van kwalitatief onderzoek, zoals groepsinterviews en individuele interviews. Je hebt gevoel voor politieke nuance en ervaring met beleidsonderzoek. Veel projecten zijn zowel kwalitatief en kwantitatief van aard, dus je kunt de verschillende manieren van onderzoek in verband brengen met elkaar. Je kunt omgaan met feedback en geeft ook feedback aan je collega’s, zodat we ons werk en werkwijze steeds verbeteren. Je bent ontspannen, vrolijk en hebt gevoel voor humor. Je vindt het leuk om in een klein team te werken. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als kwalitatief onderzoeker en met beleidsonderzoek.

Wat ga je doen?

Je werkt aan verschillende onderzoeken tegelijkertijd, zelfstandig maar ook in teamverband. Je bent verantwoordelijk voor verschillende onderzoeken: je hebt overzicht, je houdt contact met de betrokken partijen, je zorgt ervoor dat afspraken gehaald worden, je levert kwaliteit en blijft natuurlijk binnen budget. Je doet zowel de projectleiding als de uitvoering (samen met collega’s). De onderzoeken waar je aan gaat werken zijn kwalitatief van aard of een combinatie van kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Je denkt mee over offertes en schrijft ook zelfstandig offertes. We werken vanuit een kantoor in Rijen (en vanuit huis).

Wat zoeken we?

Je bent:

 • proactief
 • een beetje eigenwijs
 • een taalvirtuoos
 • praktisch
 • nieuwsgierig
 • nauwkeurig
 • analytisch sterk
 • inventief
 • planmatig
 • flexibel
 • zelfstandig
 • open en direct in communicatie

Interesse?

Mail dan je cv plus motivatie naar onderzoek@claudiadegraauw.nl . Met vragen kun je ook bellen: 06 4288 7729.

De eerste gesprekken voeren we in april.

Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen
Nederland
Claudia’s hart ligt bij onderzoek. Haar werkwijze is heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen via haar laagdrempelige digitale cursussen en e-books.
© 2022 – 2024 Claudia de Graauw. Alle rechten voorbehouden.
homeenvelopesmartphone