Recht op je doel af door inventarisatie-onderzoek

Hoe bereik jij je doel? Schiet je met hagel of schiet je heel gericht? Bij de start van een project of de uitvoering van nieuw beleid is het goed dat beeld in je achterhoofd te houden. Zorg voor een gedegen vooronderzoek, zodat je goed geïnformeerd begint. Zo weet je wat de beginsituatie is en ga je recht op je doel af.

Inventariserend onderzoek
Soms bestaat een inventariserend onderzoek uit het in kaart brengen van bijvoorbeeld bezoekersaantallen of verkoopcijfers. Door deze data inzichtelijk te maken en goed te interpreteren, kun jij daar later gefundeerde conclusies aan verbinden.
Maar je kunt een inventariserend onderzoek ook gebruiken om je doelgroep te bepalen: om behoeften en wensen helder te krijgen. Bijvoorbeeld om meer mensen binnen je gemeente te laten bewegen of om nieuw publiek aan te spreken voor je museum of schouwburg. Want je kunt weliswaar niet alles tellen; je kunt wel degelijk alles meten.

Vormen van inventariseren
Er zijn dus veel vormen van inventariseren. Data uit bestaande systemen verzamelen en ordenen, interviews, enquêtes of een combinatie van deze methoden…Welke vorm het beste is voor jouw situatie, is afhankelijk van de vraag die je hebt en vooral van de antwoorden die je nodig hebt.
We kijken wat jouw behoeften zijn en kiezen daar de onderzoeksmethode bij die jou van de juiste informatie voorziet. Na de inventarisatie krijg je alle verzamelde informatie op een overzichtelijk wijze aangeleverd. Daarnaast krijg je op basis van deze informatie adviezen voor de vervolgstappen en een aantal praktische actiepunten.

Voorbeelden van inventariserend onderzoek voor opdrachtgevers

Werkgeverskosten bibliotheken

Voorbeelden van mogelijk inventarisatie-onderzoek

 • Inventarisatie interessante doelgroepen voor preventief beleid op het gebied van overgewicht;
 • Inventarisatie bestaand onderzoek over een bepaald onderwerp;
 • Wensen en behoeften van publiek inventariseren voor een theater of sportbedrijf.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van inventariserend onderzoek? Vul dan het contactformulier in, dan maken we een (vrijblijvende) afspraak.

   

  Naam

  E-mail

  Bericht

   

  Meer weten? Lees één van de volgende blogs

  9 redenen om een nulmeting uit te voeren

  Kun je zonder nulmeting ook effecten meten?