Gemeentelijk cultuurbeleid in Noord-Brabant

HomeGemeentelijk cultuurbeleid in Noord-Brabant
9 augustus 2012

Gemeentelijk cultuurbeleid in Noord-Brabant

Ondanks bezuinigingen op het gebied van kunst & cultuur zijn er ook kansen en mogelijkheden voor kunst & cultuur. Er wordt nog volop geinvesteerd en daar kan op mee gelift worden. Het Brabants Kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc) wilde daarom weten waar investeringen plaats vinden bij Brabantse gemeenten, welke speerpunten de Brabantse gemeenten hebben; op het gebied van kunst, cultuurbeleid en erfgoed, maar ook op andere beleidsterreinen. Bkkc zoekt aansluiting bij andere beleidsterreinen en zo kunst en cultuur meer in de maatschappij zetten.

Voor dit onderzoek is zeer gedetailleerde informatie in een databestand opgeleverd. Daarnaast is een notitie geschreven met de belangrijkste bevindingen en een gebruikshandleiding voor het bestand. Aan de hand van de notitie en het bestand heeft bkkc belangrijke kansen en mogelijkheden geformuleerd voor de culturele sector en voor gemeenten. Deze publicatie is te bestellen bij bkkc à €20,=.

Aansluitend is een workshop gegeven voor medewerkers van Erfgoed Brabant (medefinancier van het onderzoek) om gericht te kunnen zoeken en vinden in het bestand.

Lees meer:

Gerelateerde blogs

20 september 2022
Inventarisatie-onderzoek: wat is het en wanneer zet je het in?

Bij iedere onderzoeksvraag hoort een eigen manier van onderzoeken. Bij de ene onderzoeksvraag is het antwoord het beste te vinden door het doen van kwalitatief onderzoek. Bij de andere vraag past kwantitatief onderzoek juist beter.

Lees meer
16 augustus 2022
Voor- en nadelen van bezoekersprofielen

Regelmatig horen we van culturele organisaties dat ze gebruik maken van bezoekersprofielen. Deze moeten wij dan meenemen in de analyse […]

Lees meer
19 juli 2022
7 tips om EVI in te voeren

In een ander blog hebben we verteld wat EVI inhoudt en wat je er mee kunt doen. Wanneer een penvoerder van Cultuureducatie […]

Lees meer
21 juni 2022
Criteria voor goed onderzoek

In de afgelopen periode hebben we een aantal blogs geschreven over waar goed onderzoek aan moet voldoen. In deze blog […]

Lees meer
Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen
Nederland
Claudia’s hart ligt bij onderzoek. Haar werkwijze is heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen via haar laagdrempelige digitale cursussen en e-books.
© 2022 Claudia de Graauw. Alle rechten voorbehouden.
homeenvelopesmartphone