“Ik wil graag mijn data eenvoudig analyseren…”

Dashboard ontwerpen

Steeds vaker krijgen wij de vraag of we van bestaande databestanden een overzichtelijk bestand kunnen maken waarmee eenvoudig analyses gemaakt kunnen worden. Vaak komen zij niet meer wegwijs uit de verzamelde data en kunnen ze geen informatie uit de gegevens filteren. Dat is jammer, want daarmee lopen ze een bron van informatie mis die ze kan helpen bij het succes van een project.

Komt dit je bekend voor? Dan helpen wij je graag door een op maat gemaakt dashboard voor je te ontwikkelen. Door dit dashboard kun je snel en gemakkelijk informatie uit je data filteren die je op dat moment nodig hebt. En je kan zelf weer nieuwe data invoeren. Zo heb je altijd up-to-date-informatie bij de hand.

Wat kun je met een dashboard?

 • Altijd eigen gegevens en nieuwe data inladen
 • Filters plaatsen op de informatie die nodig is
 • Een up-to-date rapport maken met de meest recente gegevens
 • Data vertalen naar grafieken en tabellen

Wat staat er in je dashboard?

 • Rechte tellingen
 • Grafieken
 • Draaitabellen
 • Vergelijkingen
 • Een overzicht met de belangrijkste informatie op 1 A4 , waardoor het makkelijk te printen is

Wat krijg je verder?

 • Een instructie bestaande uit een filmpje met PowerPoint met screenshots óf een filmpje met een Word-document met stappenplann
 • Garantie op een gemakkelijk te gebruiken dashboard

Voorbeeldproject

We hebben een dashboard ontwikkeld voor een gemeente die structureel informatie verzamelt over een bepaalde leeftijdsgroep binnen de gemeente. In het dashboard hebben we de data overzichtelijk samengevat met grafieken. Met behulp van filters kunnen bijvoorbeeld burgers in een bepaalde kern bekeken worden, de mantelzorgers of juist degenen die mantelzorg nodig hebben. In overleg met de gebruikers van het bestand is het dashboard zo ingericht zodat ze gemakkelijk de juiste gegevens uit kunnen lezen. Het databestand is zo ingericht dat de beleidsmedewerkers het bestand continu kunnen aanvullen en de rapportage up-to-date blijft.

Ik wil graag een gesprek over een dashboard voor mijn organisatie

Ben je nieuwsgierig geworden en denk je dat een dashboard jou of je organisatie kan helpen? Neem contact op met ons en wij kijken wat we voor je kunnen doen.

Voorbeeld projecten

Impactmeting zaalfotografie Mauritshuis

Impactmeting Mauritshuis

Het Mauritshuis wilt graag de impact van haar tentoonstellingen in beeld brengen. Dit om tentoonstellingen te verbeteren en zich te kunnen verantwoorden naar haar bestuur en donateurs.

Lees meer »
familiewand onderzoek museum

Onderzoek naar familiewanden

Het Van Gogh Museum in Amsterdam wil graag weten of de doelen die het zij hebben met de Familiewanden bereikt worden. Om inzicht te krijgen in de mening en ervaringen van familiegroepen over de Familiewanden heeft het museum ons gevraagd een onderzoek te doen

Lees meer »

Evaluatie ‘op expeditie’

Evaluatie ‘op expeditie’ Museum Volkenkunde te Leiden experimenteert tijdens de verbouwing buiten met nieuwe manieren van tentoonstellen en het trekken van een ander publiek. Bij

Lees meer »