Vitaliteit cultuursysteem in Noord-Brabant

HomeVitaliteit cultuursysteem in Noord-Brabant
10 juni 2016

Vitaliteit cultuursysteem in Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant wil graag weten hoe vitaal de culturele infrastructuur is om beleid aan te kunnen scherpen. Het Pon heeft ons gevraagd te helpen bij dit onderzoek naar de vitaliteit van de cultuursystemen in Noord-Brabant.

Op verzoek van de provincie is het cultuursysteem per discipline weergegeven in een piramide model. De piramide deelt het cultuursysteem op in acht lagen, van de top: professionals met (inter-)nationale erkenning via talentontwikkeling naar amateurkunst en cultuureducatie. Elke laag in de piramide is beoordeeld op een aantal indicatoren, waaronder aanwezigheid van voorzieningen, omvang, bereik en relaties binnen de keten.

Om inzicht te krijgen in de opbouw van de piramides per discipline zijn negen groepsgesprekken gevoerd met experts van de zeven disciplines en enkele aanvullende individuele gesprekken. Ook is er gebruik gemaakt van bestaande bronnen (eerdere onderzoeken, cijfers van CBS)  als ondersteunende data.
Met dit onderzoek kan de provincie weloverwogen beslissingen nemen over de in te zetten middelen en beter aan instellingen en Brabantse burgers verantwoorden.

Lees meer:

Gerelateerde blogs

20 september 2022
Inventarisatie-onderzoek: wat is het en wanneer zet je het in?

Bij iedere onderzoeksvraag hoort een eigen manier van onderzoeken. Bij de ene onderzoeksvraag is het antwoord het beste te vinden door het doen van kwalitatief onderzoek. Bij de andere vraag past kwantitatief onderzoek juist beter.

Lees meer
16 augustus 2022
Voor- en nadelen van bezoekersprofielen

Regelmatig horen we van culturele organisaties dat ze gebruik maken van bezoekersprofielen. Deze moeten wij dan meenemen in de analyse […]

Lees meer
19 juli 2022
7 tips om EVI in te voeren

In een ander blog hebben we verteld wat EVI inhoudt en wat je er mee kunt doen. Wanneer een penvoerder van Cultuureducatie […]

Lees meer
21 juni 2022
Criteria voor goed onderzoek

In de afgelopen periode hebben we een aantal blogs geschreven over waar goed onderzoek aan moet voldoen. In deze blog […]

Lees meer
Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen
Nederland
Claudia’s hart ligt bij onderzoek. Haar werkwijze is heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen via haar laagdrempelige digitale cursussen en e-books.
© 2022 Claudia de Graauw. Alle rechten voorbehouden.
homeenvelopesmartphone