Evaluatie 'op expeditie'

HomeEvaluatie 'op expeditie'
23 augustus 2012

Evaluatie 'op expeditie'

Museum Volkenkunde te Leiden experimenteert tijdens de verbouwing buiten met nieuwe manieren van tentoonstellen en het trekken van een ander publiek. Bij de gezinstentoonstelling 'op expeditie' heb ik gekeken of er een nieuw publiek wordt getrokken en welke elementen hiervoor zorgen. Buiten op het terrein van het museum zijn een expeditiewagen en enkele houten kisten neergezet. Hierin kunnen bezoekers beleven wat het is om in den verre op expeditie te gaan en objecten te verzamelen voor het museum bij niet-westerse volkeren. De tentoonstelling is interactief, interessant en kent veel variatie.

 

Door dit evaluatie onderzoek heeft Museum Volkenkunde informatie over het aantrekken van nieuw publiek, belangrijke elementen van exposities en hun imago bij het nieuwe publiek. Deze informatie wordt gebruikt bij het tentoonstellingsbeleid.

Lees meer:

Gerelateerde blogs

17 januari 2023
Onderzoek in de bibliotheek: wat is nuttig?

De rol van de bibliotheken is de afgelopen decennia enorm veranderd. Van een ‘boekenuitleenfabriek’ naar een organisatie waar mensen: Informatie […]

Lees meer
23 november 2022
Het werkgebied van een bibliotheek in kaart brengen

In deze blog richten we ons specifiek op bibliotheken, al is het voor andere organisaties (welzijnsorganisaties, gemeenten, scholen) ook interessant […]

Lees meer
8 november 2022
Hoe houd je je scriptie schrijven leuk

Je scriptie schrijven is niet altijd een leuke klus. Je hebt de informatie al zo vaak gezien en soms heb […]

Lees meer
11 oktober 2022
Hoe pak je het schrijven van het theoretisch kader voor je scriptie aan?

Een van de belangrijkste zaken bij het starten van je scriptie is het schrijven van je theoretisch kader. Maar hoe […]

Lees meer
Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen
Nederland
Claudia’s hart ligt bij onderzoek. Haar werkwijze is heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen via haar laagdrempelige digitale cursussen en e-books.
© 2022 – 2023 Claudia de Graauw. Alle rechten voorbehouden.
homeenvelopesmartphone