“Ik wil graag mijn data eenvoudig analyseren…”

Dashboard ontwerpen

Steeds vaker krijgen wij de vraag of we van bestaande databestanden een overzichtelijk bestand kunnen maken waarmee eenvoudig analyses gemaakt kunnen worden. Vaak komen zij niet meer wegwijs uit de verzamelde data en kunnen ze geen informatie uit de gegevens filteren. Dat is jammer, want daarmee lopen ze een bron van informatie mis die ze kan helpen bij het succes van een project.

Komt dit je bekend voor? Dan kunnen wij je helpen! We maken een op maat gemaakt dashboard voor je.  Door dit dashboard kun je snel en gemakkelijk informatie uit je data filteren die je op dat moment nodig hebt. En je kan zelf weer nieuwe data invoeren. Zo heb je altijd up-to-date informatie bij de hand.

Wat kun je met een dashboard?

 • Altijd eigen gegevens en nieuwe data inladen
 • Zelf de gegevens selecteren en vergelijkingen maken die jij graag wilt zien
 • Een up-to-date rapport maken met de meest recente gegevens
 • Data vertalen naar grafieken en tabellen

Wat staat er in je dashboard?

 • Alle ruwe data/rechte tellingen
 • Grafieken
 • Draaitabellen
 • Vergelijkingen
 • Een overzicht met de belangrijkste informatie op 1 A4 , waardoor het makkelijk te printen is

Wat krijg je verder?

 • Een instructie bestaande uit een filmpje met PowerPoint met screenshots óf een filmpje met een Word-document met stappenplan
 • Garantie op een gemakkelijk te gebruiken dashboard

Voorbeeldproject

We hebben een dashboard ontwikkeld voor een gemeente die structureel informatie verzamelt over een bepaalde leeftijdsgroep binnen de gemeente. In het dashboard hebben we de data overzichtelijk samengevat met grafieken. Met behulp van filters kunnen bijvoorbeeld burgers in een bepaalde kern bekeken worden, de mantelzorgers of juist degenen die mantelzorg nodig hebben. In overleg met de gebruikers van het bestand is het dashboard zo ingericht zodat ze gemakkelijk de juiste gegevens uit kunnen lezen. Het databestand is zo ingericht dat de beleidsmedewerkers het bestand continu kunnen aanvullen en de rapportage up-to-date blijft.

Ik wil graag een gesprek over een dashboard voor mijn organisatie

Ben je nieuwsgierig geworden en denk je dat een dashboard jou of je organisatie kan helpen? Neem contact op met ons en wij kijken wat we voor je kunnen doen.

Voorbeeld projecten

onderzoek

Onderzoek naar Zondag lezingen

Het Van Gogh Museum in Amsterdam wil graag meer mensen verdieping bieden met haar zondagse lezingen (elke eerste zondag van de maand). Om meer publiek te trekken naar deze lezingen hebben ze ons gevraagd een onderzoek te doen naar lezingen in musea

Lees meer »
Impactmeting zaalfotografie Mauritshuis

Impactmeting Mauritshuis

Het Mauritshuis wilt graag de impact van haar tentoonstellingen in beeld brengen. Dit om tentoonstellingen te verbeteren en zich te kunnen verantwoorden naar haar bestuur en donateurs.

Lees meer »