CLAUDIA DE GRAAUW

Claudia de Graauw heeft nadat zij bij verschillende onderzoeksbureaus en interne onderzoeksteams heeft gewerkt, haar eigen onderzoeksbureau opgericht. Met dit bureau richt ze zich met name op het meten van effecten. Ze helpt organisaties hun doelen te formuleren en inzichtelijk te maken of het beleid, de projecten die ze uitvoeren bijdragen aan het bereik van dit doel. Hierbij combineert ze wetenschap en praktijk. Hierdoor wordt er praktisch informatie verzameld waardoor organisaties inzicht krijgen in het effect dat zij sorteren, wat hier wel aan bij draagt en wat niet. Ze leren wat werkt.

De kracht van Claudia ligt in het toegankelijk maken van onderzoek en onderzoeksresultaten. Het vertalen van onderzoeksresultaten in praktisch toepasbare vervolgacties maken standaard uit van een onderzoek. Daarnaast wordt onderzoek begrijpelijk gemaakt met blogs, workskops en cursussen. Claudia vindt het essentieel dat onderzoeksresultaten worden gebruikt en ingezet voor verbetering. Ze onderzoekt en schrijft niet voor de bureaula.

In de loop van de jaren heeft ze ervaring opgedaan bij overheden, belangeninstellingen, zoals technocentra, kenniscentra, vakbonden en andere non-profit organisaties, zoals musea en welzijnsinstellingen. Door werkzaam te zijn in verschillende sectoren kunnen cross-overs gemaakt worden.

Voordat zij als zelfstandig onderzoeker en adviseur werkte, heeft zij voor verschillende organisaties gewerkt, zoals IVA (gerelateerd aan de Universiteit van Tilburg), Dienst Sport en Recreatie van de gemeente Rotterdam, Bureau KLB, RISBO (gerelateerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en Cultuurnetwerk Nederland. Bij deze organisaties heeft zij voornamelijk onderzoeken uitgevoerd en geleid naar effecten van beleid en projecten, maar ook naar klanttevredenheid, klantbehoeften en inventarisaties van beleid.

Claudia heeft in 2001 haar studie Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam succesvol afgerond. Sindsdien voert zij zowel kwantitatief als kwalitatief beleidsonderzoek uit en maakt het liefst een combinatie tussen beide. Claudia is organisatorisch sterk en heeft overzicht. Ze is geassocieerd onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg.

Ga naar de LinkedIn pagina van Claudia