Wat is de impact van de tentoonstelling CODA Paper Art te Apeldoorn?

Voor museum CODA te Apeldoorn hebben we de impact van de tentoonstelling Paper Art in 2019, in 2021 en in 2023 in beeld gebracht. Deze tentoonstelling wordt elke twee jaar gehouden. Door de impact te meten kan het museum zich verantwoorden naar subsidiërende fondsen. Daarnaast gebruiken ze de informatie om er zelf van leren.
HomeOnderzoekBezoekersonderzoekWat is de impact van de tentoonstelling CODA Paper Art te Apeldoorn?

De vraag

Elke twee jaar staat de tentoonstelling Paper Art in CODA Apeldoorn. Om zich te kunnen verantwoorden naar fondsen willen zij de impact van deze tentoonstelling in beeld brengen. Daarnaast grijpt CODA de gelegenheid aan om zelf te leren van de verzamelde informatie.

Dit leidde tot een grote hoeveelheid onderzoeksvragen:

  • Wat is de impact van de tentoonstelling?
  • Zijn de bezoekers tevreden? Hoe kan dit verbeterd worden?
  • Welke doelgroepen komen naar het museum?
  • Waarom komen bezoekers naar het museum?
  • Hoe wordt het museum gezien?
  • Welke promotie- en communicatiemiddelen kunnen het beste ingezet worden?

Onze strategie en aanpak

Om deze vragen te beantwoorden, hebben we een vragenlijst opgesteld. Hierbij hebben we gelet op invulvriendelijkheid en logica. Als bezoekers een bepaald onderdeel van het museum niet hebben bezocht, kregen ze er ook geen vragen over. De vragenlijst is geprogrammeerd in ons onderzoeksportaal, zodat vrijwilligers met een tablet de vragenlijst aan de bezoekers konden voorleggen. Museum CODA heeft zich er voor in gezet dat er voldoende vrijwilligers op de drukkere tijden waren om bezoekers te benaderen.

We hebben de respons gemonitord, zodat hierin bijgestuurd on worden. Om betrouwbare uitspraken te kunnen doen, is een representatief aantal bezoekers gevraagd de vragenlijst in te vullen. In de vragenlijsten blijft elke meting een deel van de vragen hetzelfde gebleven, maar worden ook andere onderwerpen bevraagd. Zo in 2019 gevraagd naar de recente verbouwing, in 2021 naar het assortiment van de CODA winkel en in 2023 over de extra expositieruimte. Door een deel van de vragenlijst hetzelfde te houden, kunnen we de metingen vergelijken en veranderingen in beeld brengen.

Behaalde resultaten

De vastgestelde impact heeft CODA gebruikt om haar projectsubsidie voor Paper-Art te verantwoorden. Informatie over de tevredenheid, doelgroepen, het imago en communicatiemiddelen gebruikt het museum om haar bezoekers beter te bereiken, tevreden te houden en zo te verleiden tot een herhaalbezoek.

Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen
Nederland
Claudia’s hart ligt bij onderzoek. Haar werkwijze is heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen via haar laagdrempelige digitale cursussen en e-books.
© 2022 – 2024 Claudia de Graauw. Alle rechten voorbehouden.
homeenvelopesmartphone