Kort interview versus vragenlijst

Regelmatig wordt er gekozen voor een vragenlijst als mensen in een korte tijd veel informatie willen hebben voor hun onderzoek. Dit is namelijk één van de voordelen van een vragenlijst, op een snelle manier veel informatie verzamelen bij veel respondenten. Maar er zijn ook andere manieren om veel informatie te krijgen van je respondenten in een korte tijd. Denk daarbij eens aan een kort interview.

 

Vaak wordt gedacht bij een kort interview dat daar heel veel tijd in gaat zitten en dat je het niet kwantitatief kunt inzetten om te analyseren. Echter klopt dit niet helemaal. Een kort interview kun je namelijk ook inzetten als kwantitatieve methode.

 

Van te voren maak je een gesprekprotocol met je interviewvragen. Maak de vragen niet te lastig en uitgebreid. Denk goed na welke informatie je wilt verzamelen met je interview. Houdt hierbij in gedachte dat je interview niet te lang moet duren. Denk hierbij aan maximaal 10 minuten. Dus stel  niet te veel vragen.

 

Doordat je met mensen spreekt kun je doorvragen op antwoorden die gegeven worden. Op deze manier weet je ook de achterliggende gedachte van een antwoord. Dat is vaak de informatie waar je naar op zoek bent. Bij een vragenlijst wordt er snel sociaal wenselijk geantwoord, maar bij een interview kun je juist doorvragen waarom iemand dat vindt.

 

De antwoorden kun je, bijvoorbeeld in een excelbestand, met elkaar vergelijken. Hierdoor is het toch een kwantitatieve analyse en zou je er zelfs percentages aan kunnen hangen. Dit is natuurlijk afhankelijk van je vragen. Als je bijvoorbeeld een vraag hebt waar men eigenschappen moet opnoemen, kun je gemakkelijk kijken welke eigenschappen er het vaakst genoemd worden.

 

Met een vragenlijst zijn respondenten ook al snel 10 minuten bezig en in die tijd kun je makkelijk een kort interview doen en heb je zelfs nog meer informatie over waarom respondenten bepaalde antwoorden geven.

Wil je veel informatie en ook achterliggende informatie van je respondenten, denk dan eens aan een kort interview in plaats van een vragenlijst.

Projectevaluatie: een checklist

Eén van onze meest gelezen blogs gaat over de vragen die je moet stellen bij een procesevaluatie. Zo’n evaluatie is gericht op de manier waarop je werkt en samen (hebt) gewerkt.

Read More »

Creatief met onderzoeksmethoden

Wees creatief bij het kiezen van je onderzoeksmethoden. Er zijn veel manieren om je data te verzamelen. Hierin kun je allerlei combinaties maken. Kijk verder dan de standaard onderzoeksmethoden. 

Read More »