Studiemiddag: Bezoekersprofielen en bezoekersonderzoek

Op vrijdagmiddag 22 november organiseer ik naar aanleiding van het negenjarig bestaan van mijn onderzoeksbureau een studiemiddag voor de culturele sector en specifiek musea met als thema ‘bezoekersprofielen en bezoekersonderzoeken’. 

Wie zijn mijn bezoekersprofielen?

In musea staat het bepalen van bezoekersprofielen steeds meer centraal. Zijn de gewenste bezoekersprofielen ook de profielen die worden aangetrokken? Hoe ervaren zij hun museumbezoek? En hoe kunnen tentoonstellingen, vaste collecties, de publieksprogrammering en de marketing hierop worden aangepast?

Tijdens de studiemiddag geef ik lezingen over bezoekersprofielen, wat je aan de hand van bestaande gegevens kunt leren over je profielen, hoe je middels diverse onderzoeksmethoden je bezoekersprofielen kunt bepalen, en houd ik een workshop ‘Profielen in huis: wie heb je en wie wil je?

Daarnaast komt een gastspreker vertellen over hoe zij naar aanleiding van ons onderzoek naar hun bezoekersprofielen hun programmering hebben aangepast.

Tot slot, wie jarig is trakteert… en krijg je een klein cadeautje na.  

Vrijdag 22 november – Kinderboekenmuseum, Den Haag
13:30-13:45         Inloop
13:45-16:15         Lezingen en workshop ‘Bezoekersprofielen en bezoekersonderzoek’
16:15-17:00         Borrel
                            Einde programma

Aanmelden
Aan deze studiemiddag zijn geen kosten verbonden. Mocht je opeens verhinderd zijn, zorg dan voor een vervanger. Anders zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Je kunt je tot 18 november aanmelden via: info@claudiadegraauw.nl

Contact
Contactgegevens Claudia de Graauw
Wil je voor de studiemiddag contact met ons opnemen, of wanneer je verhinderd bent/vertraging hebt ons hierover informeren? Dat kan via info@claudiadegraauw.nl of 06-42887729.

Contactgegevens Kinderboekenmuseum Den Haag
Het Kinderboekenmuseum is, met het Literatuurmuseum, gehuisvest in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw, naast Den Haag Centraal. De hoofdingang van het complex biedt toegang tot de entree van het museum, deze bevindt zich op de eerste etage. 
 
Openbaar vervoer
Het museum ligt naast Den Haag Centraal en is goed bereikbaar met de tram en diverse stads- en streekbussen. Je loopt in 2 minuten van Den Haag Centraal naar het museum. Neem in de stationshal de uitgang naar het Anna van Buerenplein en steek het plein over. Neem de smalle doorgang recht voor je, je ziet dan voor je de hoofdingang van het Koninklijke Bibliotheek-gebouw. Het museum bevindt zich op de eerste verdieping.
 

Per auto

Het Kinderboekenmuseum bevindt zich vlakbij de uitvalswegen naar Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Vanaf het Prins Clausplein de A12 richting Den Haag aanhouden en blijven volgen (dit is de Utrechtse Baan). Neem afrit 2 (P-Centrum).
 
Direct naast het museum kun je parkeren in parkeergarage Centraal Station/New Babylon. Meer informatie vind je op de website van Qpark.
 
Tot dan!
Claudia
 
Ps. Is deze studiemiddag net niet helemaal relevant voor jou, maar wel voor een collega? Deel dan dit bericht en we ontvangen je collega graag! 

Aanmeldformulier Studiemiddag: Bezoekersprofielen en bezoekersonderzoek