Over Ons

Méér bereiken met dezelfde energie en middelen

Claudia’s hart ligt bij onderzoek, dat wordt al snel duidelijk. ‘Onderzoeken is leuk, omdat je ongeremd nieuwsgierig kunt zijn, vragen mag stellen en dingen mag ontdekken. En bovendien helpen we daarmee organisaties en overheden hun doelen beter te bereiken. Zo bereiken ze meer met dezelfde energie en middelen.’ Haar werkwijze is daarbij heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen.

Ga jij je doelen bereiken dit jaar? Claudia de Graauw kan het je met zekerheid vertellen. Als geen ander weet zij door middel van effectmetingen, evaluaties en monitoring objectief in kaart te brengen wat projecten, programma’s en beleidslijnen daadwerkelijk opleveren of op gaan leveren. Na een gedegen, passend onderzoek krijg je alle relevante informatie overzichtelijk en praktisch aangeboden. Zo heb jij een handzaam document waarmee je daadwerkelijk stappen kunt zetten naar de toekomst.

Doelgericht, praktisch en efficiënt

Claudia heeft effectmetingen uitgevoerd binnen de meest uiteenlopende sectoren. Zo heeft ze veel praktijkervaring met verschillende onderzoeksmethoden, kreeg ze inzicht in doelbereik en ontwikkelde ze een brede visie. Hierdoor kan ze actief meedenken met haar klanten en gerichte oplossingsrichtingen aandragen. Claudia kiest daarbij altijd voor de praktische insteek: je moet wel écht wat kunnen met de onderzoeksresultaten. Door die concrete en uiterst efficiënte aanpak, blijft het bovendien heel betaalbaar om Claudia de Graauw in te schakelen.

Het team van Claudia de Graauw

Claudia werkt niet alleen. Ze wordt op allerlei vlakken ondersteund door een team met wie zij de onderzoeken samen uitvoert. Een team met professionals met passie voor hun vak. 

Wij zoeken iemand voor 24-32 uur ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof, maar met uitzicht op verlenging. Klik hier voor de vacaturetekst

 

Claude de Graauw

Claudia de Graauw

Senior onderzoeker
Claudia de Graauw heeft nadat zij bij verschillende onderzoeksbureaus en interne onderzoeksteams heeft gewerkt, haar eigen onderzoeksbureau opgericht. Met dit bureau richt ze zich met name op het meten van effecten. Ze helpt organisaties hun doelen te formuleren en inzichtelijk te maken of het beleid, de projecten die ze uitvoeren bijdragen aan het bereik van dit doel.
Hebe Illing 180×180

Hebe Illing

Data analist en en data visualisator
Hebe is bedreven in business intelligence, data visualisatie en Excel. Met haar kennis en vaardigheden helpt ze bij kwantitatieve aspecten van de onderzoeken. Hebe is accuraat, ondernemend, communicatief vaardig, concreet en vindingrijk. Ze zorgt voor data-analyses, visualisaties in rapporten, maar ook voor factsheets om onderzoeksresultaten overzichtelijk en toegankelijk te maken. Hebe is bereikbaar via mail over Excel en datavisualisatie.
Marly Wierckx s

Marly Wierckx-Rijnders

Senior onderzoeker en data-analist
Marly is ervaren en gedreven kwantitatief marktonderzoeker en data-analist. Ze helpt en geeft advies bij kwantitatieve projecten. Marly is specialist op het gebied van marketing intelligence: het vertalen van (klant)informatie naar bruikbare bedrijfsmatige inzichten, op basis van data. Verder is ze ondernemend en klantgericht, accuraat en analytisch, maar ook doordacht, eerlijk, kwaliteitsgericht en praktisch.
Karin Voermans

Karien Voermans

Junior onderzoeker
Karien haar nieuwsgierigheid bracht haar bij Claudia. Na haar studie Culturele Maatschappelijke Vorming is ze gaan werken in de culturele sector. Bij verschillende gezelschappen heeft ze een flinke dosis ervaring opgedaan met het organiseren van complexe activiteiten. Een uitdaging neemt ze dan ook graag aan. Karien ondersteunt Claudia bij zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeken en gaat de Academie voor onderzoek vormgeven en onderhouden.
Quirine van Aerts

Quirine van Aerts

Junior onderzoeker
Quirine werkt sinds augustus 2019 als junior onderzoeker bij Claudia de Graauw. Ze ondersteunt Claudia bij zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeken. Nadat ze haar studie Museumconservator heeft afgerond is ze aan de slag gegaan bij diverse musea als curator en projectleider publieksprogrammering & educatie. Daardoor heeft ze een goed beeld van alle facetten die in de museale en culturele wereld spelen. Uiteindelijk heeft ze de keuze gemaakt om bij Claudia instellingen te kunnen helpen met het verbeteren van hun programmering en doelstellingen en uitdagingen aan te pakken.
Lisette

Lisette Roelands

Ondersteuning
Lisette (office manager) ondersteunt Claudia en de andere onderzoekers bij hun werk. Ze houdt ervan om ervoor te zorgen dat alles binnen de organisatie vlot verloopt en neemt Claudia zaken uit handen: van administratie, IT, en het organiseren van groepsinterviews en evenementen tot het programmeren van vragenlijsten en nog meer. Hierdoor kan Claudia meer doen waar haar hart ligt, namelijk onderzoek.

VOORBEELD PROJECTEN

Haalbaarheidsonderzoek doorlopende leerlijn cultuureducatie voortgezet onderwijs

Osse Kunstinstellingen Voor het Onderwijs (OKVO) is een uniek samenwerkingsverband tussen de acht Osse kunstinstellingen en het primair onderwijs. Door deze samenwerking krijgen alle kinderen in Oss de gelegenheid om kennis te maken met kunst en cultuur vanuit alle culturele aanbieders uit Oss. Nu wil OKVO ook een gezamenlijke doorgaande leerlijn aanbieden aan het voortgezet onderwijs in Oss. Alvorens dit samen te stellen wil OKVO een haalbaarheidsonderzoek uit laten voeren of er behoefte is vanuit het middelbaar onderwijs voor dit programma.

Om de haalbaarheid te meten is er ingezet op een kwalitatief onderzoek waarbij we telefonische interviews afnemen met docenten uit het middelbaar onderwijs die vanuit hun vakken verbinding hebben met de kunst- en cultuurdisciplines. We achterhalen daardoor of er behoefte is aan een cultureel lesprogramma en waar deze uit zal moeten bestaan. Aan de hand van de interviews brengen we een rapport uit met adviezen over de haalbaarheid van een cultuurprogramma, waar deze dan uit zou moeten bestaan en aan welke voorwaarden deze moet voldoen.

Lees meer »

Updates en praktische tips

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten en onderzoeken van Claudia de Graauw en praktische tips ontvangen die je onderzoek in goede banen leiden? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. Ook via de bedrijfspagina op LinkedIn blijf je geïnformeerd.

Klanten waar wij voor werken: