Onderzoek naar familiewanden

Het Van Gogh Museum in Amsterdam wil graag weten of de doelen die het zij hebben met de Familiewanden bereikt worden. Om inzicht te krijgen in de mening en ervaringen van familiegroepen over de Familiewanden heeft het museum ons gevraagd een onderzoek te doen naar deze wanden.

De Familiewanden zijn ontworpen om familiegroepen op een laagdrempelige manier te stimuleren samen beter naar de werken van Van Gogh te kijken met een onderwerp dat stimulerend, meeslepend, verhelderend en betekenisvol is voor het publiek. Het is daarbij belangrijk dat het familieaanbod zichtbaar is op zaal, interessant is voor andere bezoekers én het imago van het museum als toegankelijk en kindvriendelijk wordt versterkt.

Om te achterhalen hoe de drie Familiewanden ontvangen worden, observeren we zowel familiegroepen als andere bezoekers. We achterhalen en registreren feitelijk gedrag en kijken naar spontane reacties. Aansluitend interviewen we de geobserveerde bezoekers om hun meningen en ervaringen over de Familiewanden te achterhalen. We schrijven aan de hand van de resultaten een rapport met bevindingen en concrete aanbevelingen. Met dit onderzoek krijgt het Van Gogh Museum inzicht in het doelbereik van de familiewanden met verbeterpunten om het doel (nog) beter te bereiken.

Lees meer: