Onderzoek naar familiewanden

HomeOnderzoek naar familiewanden
1 december 2015

Onderzoek naar familiewanden

Het Van Gogh Museum in Amsterdam wil graag weten of de doelen die het zij hebben met de Familiewanden bereikt worden. Om inzicht te krijgen in de mening en ervaringen van familiegroepen over de Familiewanden heeft het museum ons gevraagd een onderzoek te doen naar deze wanden.

De Familiewanden zijn ontworpen om familiegroepen op een laagdrempelige manier te stimuleren samen beter naar de werken van Van Gogh te kijken met een onderwerp dat stimulerend, meeslepend, verhelderend en betekenisvol is voor het publiek. Het is daarbij belangrijk dat het familieaanbod zichtbaar is op zaal, interessant is voor andere bezoekers én het imago van het museum als toegankelijk en kindvriendelijk wordt versterkt.

Om te achterhalen hoe de drie Familiewanden ontvangen worden, observeren we zowel familiegroepen als andere bezoekers. We achterhalen en registreren feitelijk gedrag en kijken naar spontane reacties. Aansluitend interviewen we de geobserveerde bezoekers om hun meningen en ervaringen over de Familiewanden te achterhalen. We schrijven aan de hand van de resultaten een rapport met bevindingen en concrete aanbevelingen. Met dit onderzoek krijgt het Van Gogh Museum inzicht in het doelbereik van de familiewanden met verbeterpunten om het doel (nog) beter te bereiken.

Lees meer:

Gerelateerde blogs

20 september 2022
Inventarisatie-onderzoek: wat is het en wanneer zet je het in?

Bij iedere onderzoeksvraag hoort een eigen manier van onderzoeken. Bij de ene onderzoeksvraag is het antwoord het beste te vinden door het doen van kwalitatief onderzoek. Bij de andere vraag past kwantitatief onderzoek juist beter.

Lees meer
16 augustus 2022
Voor- en nadelen van bezoekersprofielen

Regelmatig horen we van culturele organisaties dat ze gebruik maken van bezoekersprofielen. Deze moeten wij dan meenemen in de analyse […]

Lees meer
19 juli 2022
7 tips om EVI in te voeren

In een ander blog hebben we verteld wat EVI inhoudt en wat je er mee kunt doen. Wanneer een penvoerder van Cultuureducatie […]

Lees meer
21 juni 2022
Criteria voor goed onderzoek

In de afgelopen periode hebben we een aantal blogs geschreven over waar goed onderzoek aan moet voldoen. In deze blog […]

Lees meer
Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen
Nederland
Claudia’s hart ligt bij onderzoek. Haar werkwijze is heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen via haar laagdrempelige digitale cursussen en e-books.
© 2022 Claudia de Graauw. Alle rechten voorbehouden.
homeenvelopesmartphone