Beleidsmonitor

HomeBeleidsmonitor
6 september 2013

Gestructureerd je doelen te bereiken

Bij monitoring houd je gestructureerd je beleid, project of programma in de gaten. Ben je op het goede spoor? Dragen je activiteiten bij aan je doel? Wat gaat goed? Wat kan beter? Door te monitoren houd je zicht op je projectverloop. Zo weet je welke stappen je moet zetten om je doel te bereiken. Dat is prettig voor jezelf om te weten, maar ook een geruststelling voor subsidiërende overheden en fondsen. Bij gesubsidieerde projecten is monitoring dan ook steeds vaker verplicht.

Monitoren – dat klinkt heel omslachtig en arbeidsintensief. Maar dat hoeft lang niet altijd het geval te zijn. Je kunt een project vaak prima zelf monitoren als je de juiste instrumenten en informatie hebt. Programma’s en overheidsbeleid monitoren heeft vaak meer voeten in aarde. Het is aan jou de afweging te maken: doe je het zelf of besteed je het uit aan een expert?

Het resultaat van monitoring

Heb jij een project dat gemonitord moet worden? Dan helpen we je een monitorsysteem op te zetten en in te voeren dat past bij jouw doelen en jouw organisatie. Dat betekent standaard dat we maatwerk leveren. Als je wilt, nemen we bij complexe programma’s of overheidsbeleid de totale uitvoering van de monitor van je over. Je krijgt alle relevante informatie vervolgens in begrijpelijke taal aangeleverd; beknopt en voorzien van praktische adviezen en concrete actiepunten.

Voorbeelden van monitoring voor opdrachtgevers:
Meer weten? Lees één van van de volgende blogs:

Monitoren helpt je je doelen te bereiken.

Gerelateerde blogs

20 september 2022
Inventarisatie-onderzoek: wat is het en wanneer zet je het in?

Bij iedere onderzoeksvraag hoort een eigen manier van onderzoeken. Bij de ene onderzoeksvraag is het antwoord het beste te vinden door het doen van kwalitatief onderzoek. Bij de andere vraag past kwantitatief onderzoek juist beter.

Lees meer
16 augustus 2022
Voor- en nadelen van bezoekersprofielen

Regelmatig horen we van culturele organisaties dat ze gebruik maken van bezoekersprofielen. Deze moeten wij dan meenemen in de analyse […]

Lees meer
19 juli 2022
7 tips om EVI in te voeren

In een ander blog hebben we verteld wat EVI inhoudt en wat je er mee kunt doen. Wanneer een penvoerder van Cultuureducatie […]

Lees meer
21 juni 2022
Criteria voor goed onderzoek

In de afgelopen periode hebben we een aantal blogs geschreven over waar goed onderzoek aan moet voldoen. In deze blog […]

Lees meer
Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen
Nederland
Claudia’s hart ligt bij onderzoek. Haar werkwijze is heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen via haar laagdrempelige digitale cursussen en e-books.
© 2022 Claudia de Graauw. Alle rechten voorbehouden.
homeenvelopesmartphone